Вытворчасць
Тэхналогіі і сістэма якасці
ААТ "Мінскі камбінат хлебапрадуктаў" - бясспрэчны лідэр па вытворчасці прадукцыі на мукамольна-крупяным рынку ў Беларусі. Прадукцыя, якая выпускаецца прадпрыемствам, адпавядае міжнародным стандартам якасці, яна неаднаразова адзначана заслужанымі ўзнагародамі. Кліентаарыентаванасць прадпрыемства дазваляе задавальняць патрэбнасці пакупніка, забяспечваючы высокі попыт на прадукцыю.
Тэхналогія вытворчасці мукі і круп з ужываннем абсталявання, выпушчанага па ліцэнзіі швейцарскай фірмы "BUHLER", а таксама абсталявання іншых вядучых фірмаў; - "PROKOP INVEST, a.s.", "Schmidt-Seeger AG" - дазваляе выпрацоўваць муку ўсіх гатункаў, манныя крупы, а таксама крупы з збожжа ячменю і пшаніцы высокай якасці. Гатовая прадукцыя пакуецца ў поліпрапіленавыя мяшкі па 25 кг, 50 кг; папяровыя мяшкі затамкавага тыпу па 5 кг, 10 кг і 25 кг; папяровыя пакеты па 1 кг і 2 кг; поліпрапіленавыя пакеты па 0,3 кг і 0,9 кг.
Паўфабрыкаты мучных вырабаў вырабляюцца на лініі «Бленд-4», якая забяспечвае дакладнае ўзважванне, дазаванне і змешванне ўсіх кампанентаў, якія ўваходзяць у склад рэцэптур і фасоўку ў маляўнічыя. поліпрапілен-поліэтыленавыя пакеты па 0,5 кг і 1 кг, папяровыя мяшкі затамкавага тыпу па 5 кг, 10 кг і 25 кг.
Сумесі кампазітныя "Мінскія" вырабляюцца на спецыяльна змантаванай лініі, якая забяспечвае драбненне і раўнамернае змешванне кампанентаў, якія ўваходзяць у рэцэптуры. Упакоўка гатовых сумесяў ажыццяўляецца ў поліпрапіленавыя мяшкі па 25 кг.
Для якаснай падрыхтоўкі збожжа да перапрацоўкі ў элеватары М-3x175 устаноўлена зернеачышчальная машына фірмы «Schmidt-Seeger AG» замест сепаратара А1-ВІС-100.
З мэтай зніжэння спажывання электраэнергіі выраблена тэхнічнае пераўзбраенне аэразольтранспартных установак і ліній па перадачы мукі, вотруб'я, пшанічных і жытніх адходаў з млыноў 3-х гатункавага памолу пшаніцы і 2-х гатункавага памолу жыта ў склады бястарнага захоўвання мукі і вотруб'я.
Вытворча-тэхналагічнай лабараторыяй вызначаюцца фізіка-хімічныя паказчыкі якасці, реалагічныя ўласцівасці пшанічнай мукі (пругкасць, расцягнутасць, эластычнасць) і водапаглынальная здольнасць, якія кантралююцца на прыборы новага пакалення Альвеа-кансістографе Шапэна. Экспрэс-аналізатар Інфраматык 9140 (Швецыя) дазваляе за кароткі час правесці экспрэс-аналіз біяхімічных кампанентаў у зерні і пакуце. Прыбор для вызначэння амілалітычнай актыўнасці FN 1900 (Швецыя) дае магчымасць кантраляваць амілалітычную актыўнасць ферментаў, што дазваляе фармаваць памольныя партыі для забеспячэння аптымальнай якасці прадукцыі.
На прадпрыемстве ўкаранёны і функцыянуюць сістэма менеджменту якасці вытворчасці і захоўвання мукамольна-крупяной прадукцыі ў адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ІСО 9001-2001 і сістэма кіравання якасцю і бяспекай прадукцыі на аснове аналізу рызык і крытычных кантрольных кропак (сістэма НАССР).
Палітыка ў галіне якасці, распрацаваная на прадпрыемстве, мае на ўвазе дасягненне пастаўленых мэт праз рашэнне шэрагу задач у адпаведнасці з высокімі арганізацыйнымі і вытворчымі стандартамі.
На прадпрыемстве распрацавана праграма па развіццю матэрыяльна-тэхнічнай базы, якая ўключае ў сябе новае будаўніцтва, рэканструкцыю і тэхнічнае пераўзбраенне вытворчасці, стварэнне магутнасцей па вытворчасці імпартазамяшчальнай прадукцыі, асваенне новых відаў прадукцыі.