Працэс прыгараўлення
Муку ўсыпаць у міску (для пачатку 1.5 шклянкі), зрабіць у сярэдзіне паглыбленне, уліць ваду, масла, гарэлку, убіць яйка, дадаць соль і цукар, замясіць цеста, падсыпаючы яшчэ муку (яно павінна быць крыху мякчэй, чым на пяльмені), добранька яго вымешаць на стале, затым прычыніць міскай і пакінуць мінімум на 1 гадзіну. Фарш змяшаць з цыбуляй, дадаць соль і перац па гусце, затым крыху развесці ледзяной вадой (прыкладна 50 мл.) так, каб фарш быў як вельмі густая смятана. Цеста падзяліць на дзве часткі, адну частку зноў пакуль прыбраць пад міску, іншую падзяліць на кавалачкі памерам прыкладна з мячык для пінг-понга, можна і больш, залежыць ад таго, якой велічыні будуць чабурэкі. У патэльні разагрэць дастатковую колькасць алею. Кавалачак цеста раскачаць тонка, але не так, каб прама прасвечвалася інакш яно лопне пры смажанні. На адзін бок вырабіць пласт начыння, зверху можна пакласці кавалачак сметанковага масла па жаданні, гэта надасць дадатковую сакавітасць і водар. Накрыць начынне цестам, добра выпусціць паветра, разгладжваючы далонькай, інакш чабурэкі пры смажанні будуць надзімацца і лопацца, і ад гэтага выцячэ ўвесь сок, боку добра прыціснуць пальцамі затым абразаць. Гатовыя чабурэкі акуратна перакладаць у добра разагрэтае масла, імкнучыся не разарваць цеста, пячы на сярэднім агні да залацістага колеру, пераварочваць двума шырокімі лапатачкамі. Прыемнага апетыту!