Працэс прыгараўлення
Разагрэць духоўку да 180 С. У кожнае вочка формы паставіць пергаментныя формачкі для мафінаў. Змяшаць муку, цукар, разрыхляльнік, соду і дробку солі. У асобнай місцы ўзбіць да аднастайнай масы яйка, кефір і раслінны алей, пасля чаго выліць змесціва ў мучную сумесь. Змяшаць цеста лыжкай да ўвільгатнення мукі. Не варта дамагацца аднастайнасці цеста, т.к. для мафінаў характэрна камякавата тэсту. Размеркаваць па 1,5-2 ч.л. цеста ў кожную формачку. Пакласці на сярэдзіну па 1 ч.л. арэхавай пасты. зверху зачыніць яшчэ 2 ч.л. цеста. Выпякаць 20 хвілін.