Працэс прыгараўлення
Аддзяліць яечныя вавёркі ад жаўткоў, узбіць міксерам вавёркі з цукрам. Дадаць жаўткі і папярэдне распалены сметанковы алей. Зноў узбіць міксерам. У атрыманую масу дадаць самоподнимающуюся пакуту, ванілін і зноў узбіць. Яблыкі ачысціць ад лупіны і асяродкі, наразаць тонкімі лустачкамі. Форму для выпечкі вышмараваць алеем. Дно формы выслаць пергаментнай паперай, выкласці палову цеста, затым пакласці палову яблыкаў. Пласты паўтарыць (цеста, яблыкі). Зверху яблыкі пасыпаць цукрам, па жаданні пасыпаць карыцай. Выпякаць пірог у папярэдне разагрэтай духоўцы пры тэмпературы 180 З у плыні 45-50 хвілін. Астылы пірог дастаць з формы, вызваліць ад пергаменту, разразаць на порцыі. Да яблычнага пірага можна падаць сліўкі і шарыкі марожанага.